Zwembad in de tuin? Dit zijn de mogelijkheden

Het is de droom van veel Nederlanders die graag veel zomers plezier in hun eigen tuin hebben: een eigen zwembad. En dan natuurlijk niet zo’n opblaasbadje waar net twee peuters in passen! Maar wat zijn de opties en de kosten? 

Gezin zit in zwembad in tuin

Uiteraard kunt u het zo gek maken als u wilt. Maar de meeste Nederlanders hebben niet onbeperkt de ruimte in de achtertuin en ook geen onbeperkt budget. Als u een stap verder wilt dan kinderbadjes, zijn er grofweg drie mogelijkheden.  

Opzetzwembaden 

Dit is de eenvoudigste en voordeligste variant. Een opzetzwembad bestaat uit losse onderdelen die u zelf in elkaar zet. Het grote voordeel is dat u het zwembad ook weer kunt afbreken, zodat u het buiten het seizoen kunt opbergen en het dan ook geen onderhoud vergt. 

Veel opzetzwembaden bestaan uit een zeil, dat door middel van een stalen frame zijn vorm behoudt. Ze zijn eenvoudig te monteren en te demonteren. Opzetzwembaden worden niet op maat geleverd, u zit dus vast aan de maatvoering van de fabrikant. Anderzijds zijn er veel varianten te koop, van een ronde variant van ± 2,5 meter tot een opzetzwembad van maar liefst 10 x 5 meter. De prijzen variëren van zo’n € 100 tot  € 2.000. 

Opbouwzwembaden 

Opbouwzwembaden hebben een veel luxere uitstraling dan opzetzwembaden. Dat komt omdat ze rondom zijn afgewerkt met bijvoorbeeld hout of composiet. Ook hebben ze meestal een vaste kuip van metaal, polyester of hout. 

Voor zo’n zwembad moet u wel een betonnen fundering leggen. De prijzen beginnen bij € 1.500 voor een klein bad van 2 x 2 meter en lopen door tot € 12.500 voor een zwembad van 10 x 6 meter. In deze prijzen zijn de kosten van de fundering niet meegenomen. 

Inbouwzwembaden 

Dit is de mooiste maar ook duurste variant. Een inbouwzwembad vergt namelijk veel werk, zoals graafwerk voor de kuip en alle leidingen. Uiteraard moet er daarna ook nog een badboord komen. Dit alles zorgt voor een hogere kostprijs. 

Als u voor een inbouwzwembad kiest, informeer dan voordat u begint bij uw gemeente of u wel een zwembad mag aanleggen en of u rekening moet houden met bijzondere regels. Laat ook onderzoeken of het terrein wel geschikt is.  

Een stalen inbouwzwembad van 7 meter lang kost tussen de € 5.000 en € 10.000 als u al het werk uitbesteed. Kiest u voor polyester, dan moet u rekening houden met prijzen vanaf € 15.000. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.