Zorg gaat verder dan de dokter en het ziekenhuis

Bij zorg denken we in eerste instantie aan de huisarts en het ziekenhuis. Maar zorg gaat zoveel verder. Denk bijvoorbeeld aan medicijngebruik en permanente zorg in een verpleeghuis of thuis. Maar het gaat ook over gezond leven, verantwoord eten en voldoende bewegen. En over goed voor onze aarde zorgen! 

Handen welke een met roze papier gesneden blije glimlach dragen op blauwe achtergrond

In deze editie van ons magazine staan we stil bij veel aspecten van zorg. Allereerst bij de veranderingen in de medische zorg, voor zover die nu bekend zijn. Dat doen we door de basisverzekering, aanvullende pakketten, het eigen risico en de eigen bijdrage van 2022 te bespreken. 

Medicijnen en fit blijven 

Misschien gebruikt u medicijnen die u al jaren slikt. Maar weet u wel zeker dat dit nog altijd nodig is? En hoe werkt u aan uw weerstand? Door fit te blijven lopen we minder risico om ziek te worden én worden we sneller beter! 

Organen doneren en de Wlz 

Als u geen donor wilt zijn, moet u dat sinds vorig jaar zelf aangeven. Doet u niets, dan kan dat uw nabestaanden voor een lastig dilemma stellen. En weet u precies wat er mogelijk is als u of iemand in uw omgeving gebruik moet maken van de Wet langdurige zorg? 

Zorg voor veiligheid 

Ook veiligheid hoort bij ‘goed zorgen voor’. In eerste instantie denken we dan aan uw directe leefomgeving: uw thuis. Daarom hebben we twee informatieve artikelen geschreven over inbraak- en brandpreventie. 

Klimaat en natuur 

We zijn allemaal medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het klimaat en het behoud van de natuur. Daarom hebben we twintig simpele verduurzamingstips voor u verzameld en een artikel geschreven over verantwoord genieten van de natuur. 

Kerstdiner! 

Laten we niet vergeten dat de decembermaand in aantocht is. Daarom tot slot enkele tips om, zonder stress, met Kerstmis een heerlijk diner op tafel te zetten.  

We wensen u een heerlijke herfst en gezellige, knusse wintermaanden! 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.