Vakantie in tijden van corona: wat doet u deze zomer?

Het zijn bijzondere tijden en dat kan ook invloed hebben op onze vakantieplannen. Wat gaat u doen, deze zomer? Lekker weg in eigen land? Op vakantie in naar het buitenland? Of kiest u ervoor om thuis te blijven?

Vakantie tijden corona

Hoewel veel Europese landen inmiddels hun grenzen weer hebben geopend voor toeristen, kiezen  Nederlanders er meer dan anders voor om vakantie te vieren in eigen land. Populaire campings op onder andere de Veluwe waren begin juni al voor het hele seizoen volgeboekt. Ook bungalowparken doen deze zomer goede zaken.

Op vakantie in Europa

Toch wil een aanzienlijk deel van de bevolking ook wel over de grens op vakantie. Voor hen hebben we een lijst gemaakt met Europese landen waar u als toerist welkom bent. Verder hebben we twee handige vakantiechecklists voor u gemaakt.

Reisverzekering

Of u nu in Nederland op vakantie gaat of afreist naar een Europese bestemming, dit jaar is het belangrijker dan ooit om uw reisverzekering goed te laten controleren. Vanwege de coronacrisis hebben veel verzekeraars de voorwaarden namelijk aangepast. In dit artikel leest u er meer over.

Vakantie thuis

Blijft u juist lekker thuis en geniet u in de tuin van de zomer? Of bent u misschien van plan om af en toe een dagtripje te maken? Houd er dan rekening mee dat kostbare spullen die u meeneemt naar buiten niet altijd gedekt zijn op uw verzekeringen. Hoe dat precies zit, leest u in deze artikelen.

Auto en motor

Cabrio-, oldtimer- en motorbezitters hebben reikhalzend uitgekeken naar de zomer. Dat is immers bij uitstek het seizoen om te genieten van hun bijzondere auto of stalen ros. Speciaal voor hen hebben we wat tips en weetjes over specifieke verzekeringen op een rij gezet.

Het water op!

Het wordt naar verwachting een druk watersportseizoen. Veel mensen hebben namelijk het plan om deze zomer Nederland vanaf het water te ontdekken. Geldt dat ook voor u? Lees dan zeker even deze artikelen door.

En verder

In deze uitgave van ons online magazine mogen ‘leisure’ en de inwendige mens natuurlijk niet vergeten worden. Of u nu wel of niet op vakantie gaat, u wilt natuurlijk sowieso ook thuis genieten! Wellicht haalt u extra inspiratie uit deze artikelen. We wensen u een fijne zomer!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.