Thuiswerken: hoe zit dat met uw verzekeringen?

Een logisch gevolg van thuiswerken is dat de kans op schade in huis toeneemt. U bent er immers vaker en doet er meer. Maar hoe zit het met schade aan eigendommen van uzelf die u voor uw werk gebruikt? En met de spullen van uw werkgever, als daar iets mee gebeurt? 

Man en vrouw bespreken verzekeringen voor het thuis werken

Het is al lang niet meer vanzelfsprekend dat een inboedelverzekering alle schade vergoedt die door uw eigen schuld – of die van uw huisgenoten - ontstaan aan bijvoorbeeld uw computer of mobiele telefoon. Dus als die valt – of als één van uw kinderen er een glas limonade overheen gooit – bestaat de kans dat u de schade niet geheel of zelfs geheel niet vergoed krijgt. 

Allrisk en elektronicadekking 

Een allrisk-inboedelverzekering heeft vaak wel dekking voor dergelijke schades, maar kent dan weer een maximaal schadebedrag en/of een eigen risico. In het geval van dure elektronica kan het dus zo zijn dat dit bedrag de kosten niet dekt. Een aanvullende elektronicadekking kan in dat geval een goede oplossing zijn.  

Afspraken met uw werkgever 

Wat u ook kunt doen, is een afspraak maken met uw werkgever over het gebruik van privé-eigendommen voor uw werk. Het is bij sommige bedrijven gebruikelijk om hiervoor een vergoeding te betalen. Een andere mogelijkheid is om uw werkgever te vragen het risico te dragen. Leg dit wel goed vast in een overeenkomst. 

Schade aan spullen van uw werkgever 

Als u thuis een laptop en andere zaken gebruikt die eigendom zijn van uw werkgever, dan vallen deze niet onder uw verzekeringen. Mocht er schade ontstaan, meld dat dan direct aan uw werkgever. Die kan dan een claim indienen bij zijn eigen verzekeraar.  

Meer informatie 

Heeft u een vraag over dit artikel of twijfelt u of uw dure elektronica wel voldoende is verzekerd? Wij helpen u graag verder, bijvoorbeeld door te controleren of uw inboedelverzekering nog wel up-to-date is. Neem dus gerust even contact met ons op.  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.