Starter: welke mogelijkheden zijn er nog op de woningmarkt?

Met een gemiddelde prijs van meer dan vier ton is het voor starters op de woningmarkt moeilijk om een huis te vinden dat ze kunnen betalen. Toch zijn er nog altijd kansen. Wij geven een paar mogelijkheden waar u misschien niet direct aan heeft gedacht. 

Jong stel gaat verhuizen

Denk, om te beginnen, eens aan een Starterslening. Veel gemeenten hebben afgelopen zomer besloten om daar meer geld voor uit te trekken. Een Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopprijs van de woning en het maximale bedrag dat starters kunt lenen. Op de website van het SVn staat welke gemeenten de regeling aanbieden. 

Duokoop, Koopgarant en KOOPstart 

Duokoop biedt starters de mogelijkheid om een huis te kopen en de grond waarop het staat te pachten. Dat betekent dat ze dus met minder hypotheek afkunnen. Wel hebben zij de mogelijkheid om de grond later alsnog te kopen. 

Met Koopgarant en KOOPstart kunnen starters een huis met korting kopen van een woningcorporatie of projectontwikkelaar. Als ze het weer verkopen, moeten ze de winst of het verlies delen met de corporatie of ontwikkelaar. Bij Koopgarant mag u het huis niet zelf aan een ander verkopen, maar krijgt u wel de garantie dat uw huis binnen drie maanden is verkocht. 

Hypotheekvorm 

Omdat de hypotheekrente nog steeds extreem laag is, kiezen steeds meer starters voor een (deels) aflossingsvrije hypotheek. Die heeft als voordeel dat de maandlasten lager zijn dan die van een hypotheek die u wel aflost. Toch zitten er ook nadelen en zelfs risico’s aan een aflossingsvrije hypotheek. Daarover leest u meer in dit artikel. 

Meer weten? 

Een goede hypotheek is altijd maatwerk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die starters op de woningmarkt ook anno 2021 nog hebben? Bent u op zoek naar de (starters)hypotheek die het beste bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.