Lekker loungen in de tuin

De tuin is in de afgelopen jaren meer en meer een verlengstuk van de woonkamer geworden. Zaten we vroeger nog op klapstoelen die in de winter naar de schuur of de zolder verhuisden, tegenwoordig zie je steeds meer complete buitenbankstellen. Begrijpelijk, want het is heerlijk om na een dag hard werken lekker te loungen in de tuin!

Loungen in de tuin

Loungen staat voor ontspannen en voor het goede leven. Comfort hoort daar natuurlijk bij. Lekker wegzakken in dikke kussens, glaasje wijn of een vers sapje erbij en wat te knabbelen, terwijl u geniet van het gefluit van de vogeltjes en de andere buitengeluiden.

Proefzitten

Loungesets voor in de tuin zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. De belangrijkste tip bij aanschaf: de banken en stoelen moeten lekker zitten! Daarom is het verstandig om niet de eerste de beste set op internet te bestellen. Ga dus naar een buitenmeubelwinkel of een goed gesorteerd tuincentrum en probeer daar verschillende modellen uit.

Buitenkeuken

U kunt ‘leven in de tuin’ zo uitgebreid doen als u zelf wilt. Door er ook te koken, bijvoorbeeld. Natuurlijk is de barbecue in de zomer niet meer weg te denken. Maar de echte thuiskok gaat natuurlijk voor een uitgebreide buitenkeuken. Vaak is dit een (grote) gasbarbecue die daarnaast een aantal gaspitten heeft. De meest luxe modellen hebben zelfs een geïntegreerde koelkast!

Tuinhaard

Vuur brengt sfeer én warmte op koelere avonden. Stookten we vroeger nog een paar houtblokken in een vuurkorf, tegenwoordig plaatst de echte lounge-liefhebber een tuinhaard. Ook die zijn er in uiteenlopende varianten: van tuinhaarden met een schoorsteen, die u vaak ook als grill kunt gebruiken, tot sfeervolle vuurtafels die het gevoel geven alsof u en uw huisgenoten rondom het kampvuur zitten.

Hot tub

Last but not least: wat dacht u van een hot tub of jacuzzi in de tuin? Misschien een tikje decadent, maar wel erg lekker! De laatste jaren zijn de prijzen aanzien omlaag gegaan. Voor rond de € 1.000 heeft u er tegenwoordig al één en kunt u elke avond ontspannen in uw eigen buitenbubbelbad!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.