Eropuit: hoe zit dat met uw dure spullen tijdens een dagje weg?

Voor een dagje uit geldt vaak hetzelfde als voor een vakantie: u neemt waarschijnlijk ongemerkt behoorlijk wat waardevolle spullen mee. Denk aan cash geld, uw telefoon en misschien ook nog een camera of uw tablet.

Dure spullen op vakantie

Het blijft een hardnekkig misverstand dat uw spullen tijdens een dagje weg verzekerd zijn op uw doorlopende reisverzekering. Een reisverzekering keert namelijk pas uit als u kunt aantonen dat u elders heeft overnacht of als u een reservering voor tenminste één nacht kunt overleggen. Een dagje uit valt daar dus niet onder.

Buitenhuisdekking of kostbaarhedenverzekering

Gelukkig zijn er alternatieven. Zo kan een buitenhuisdekking van de inboedelverzekering uitkomst bieden als u schade heeft of wordt bestolen. Of misschien heeft u wel een kostbaarhedenverzekering waarop uw dure spullen ook tijdens een dagje uit zijn verzekerd.

Lees de kleine lettertjes!

Kijk wel weer eens naar de voorwaarden, die kunnen namelijk behoorlijk streng zijn. In het geval van diefstal kan er al snel onduidelijkheid ontstaan. Zo vergoeden de meeste inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking schade als gevolg van zakkenrollen niet terwijl een overval wel weer is gedekt. Legt u uw tas naast u neer op de grond en wordt deze gestolen? Dan is dit in veel gevallen niet gedekt. Trekt de dief de tas van uw schouder? Dan weer wel. Lees dus altijd alle kleine lettertjes, zodat u precies weet wanneer u wel en niet verzekerd bent.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de buitenhuisdekking of zoekt u informatie over een kostbaarhedenverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag zodat u optimaal verzekerd op pad kunt gaan!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.