Drie tuintrends die nog wel even blijven

Door de gebeurtenissen van afgelopen jaar zijn we extra gaan genieten van kleine dingen. Meer dan ooit speelt de tuin een belangrijke rol in die ontwikkeling. Nu we meer aan huis gekluisterd zijn, vinden we er de broodnodige rust en ontspanning.

kleine kinderen spelen buiten in een tent

Dat gevoel moeten we vasthouden! Want wat is nu handiger dan zo’n fijne plek te hebben die letterlijk net over de drempel ligt? Daarom hebben wij drie tuintrends voor u verzameld die nog wel even blijven. En wat extra leuk is: u kunt ze prima met elkaar combineren.

Buitenkamer zonder plafond
De toon maakt de muziek… Als u uw tuin niet langer beschouwd als ‘tuin’, maar als een flinke kamer zonder plafond, gaat u er anders naar kijken. Opeens draait het niet alleen meer om bestrating, borders en tuinmeubelen. Beleving door een persoonlijke inrichting speelt dan opeens een veel grotere rol.

Vaak hoeft dat helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Snuffel eens op zolder of in de schuur naar tafeltjes, vazen en andere accessoires die u toch niet meer gebruikt. Zit er niets bij? Dan biedt de kringloopwinkel vaak uitkomst. Of misschien heeft u nog wat oud hout liggen waarmee u zelf iets kunt maken. En voor muurdecoratie gebruikt u een mooie foto die u zelf heeft gemaakt!

Terug naar de natuur
Het is natuurlijk de rol die bij uitstek past bij een tuin: terug naar de natuur. Steeds meer komt het besef dat een geheel betegelde tuin misschien wel praktisch is, maar niet echt mooi. En niet handig voor de afvoer van regenwater, zeker bij een hoosbui!

Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Of u nu van strak of juist van romantisch houdt, borders passen in elke tuin. Houd bij het kiezen van de planten en bloemen rekening met het bloeiseizoen, zodat u altijd iets fleurigs in de tuin heeft. Of ga uw eigen groente en kruiden verbouwen. Daar heeft u dubbel plezier van!

Uw eigen vlinderidylle of open volière
Naast planten verdienen ook dieren een plekje in de tuin. Nee, niet die vervelende muggen, vliegen en wespen, maar wel vlinders en vogels! Hoe leuk is het om een eigen vlinderidylle te hebben en van april tot oktober te kunnen genieten van de vaak uitbundige kleuren van deze prachtige fladderaars! Het online boekje van de Vlinderstichting helpt u om ze te lokken met de juiste planten. U kunt het hier gratis aanvragen.

Vogels houden van enigszins rommelige tuinen met relatief veel en gevarieerde beplanting. Bomen waar ze in kunnen gaan zitten, borders om in te scharrelen en – bijvoorbeeld – klimop om een nest te bouwen. Op de website van de Vogelbescherming vindt u meer concrete tips om uw eigen open volière in te richten.

Wij wensen u een heerlijke lente en zomer in uw tuin én daarbuiten.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.