Andere woonwensen? Realiseer ze tijdens de vakantie!

Onze woonwensen zijn door de coronacrisis behoorlijk veranderd. Voor veel mensen heeft hun huis er immers een functie bijgekregen: die van werkplek. Daardoor wil de helft van alle Nederlanders hun woning anders inrichten. 

Verbouwing extra kamer

De meest gehoorde wens is een extra kamer. Dat geldt vooral voor gezinnen met kinderen. Zij verwachten dat ze op die manier meer rust creëren en werk en privé beter van elkaar kunnen scheiden.  

Verhuizen is dan natuurlijk een optie, maar wel een ingrijpende. Ook is het niet eenvoudig om de perfecte woning te vinden in deze tijd van moordende concurrentie op de huizenmarkt. Daarom kiezen veel mensen voor andere oplossingen. En uiteraard is de vakantie de perfecte periode om die te realiseren. 

Andere indeling 

Vaak is het mogelijk om het huis anders in te delen. Bijvoorbeeld door de zolder te verbouwen. Dat geldt zeker als u de bovenste verdieping nu vooral gebruikt om spullen op te slaan. Met een beetje geluk kunt u er zelfs twee kamers maken. 

Door een dakkapel te plaatsen wint u ruimte met stahoogte. Voor een dakkapel aan de tuinzijde heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Wilt u er één aan de straatzijde, dan moet u vaak wel een vergunning aanvragen. Meer informatie vindt u in deze brochure van de overheid. 

Wees creatief 

Heeft u geen zolder of is deze al in gebruik? Dan heeft uw huis misschien een grotere kamer die u in twee ruimtes kunt verdelen. U hoeft dan alleen maar wandjes te zetten en een deur te plaatsen. 

Als u echt geen mogelijkheid heeft om een extra kamer te maken, moet u creatief zijn. Misschien is het mogelijk om in de woonkamer of (ouder)slaapkamer een hoek in te richten als werkplek. Door een kamerscherm of gordijn te plaatsen, kunt u deze afschermen van de rest van de ruimte.  

Aanbouw plaatsen 

Met een aanbouw vergroot u de oppervlakte van de begane grond. Dat brengt kosten met zich mee, maar verhoogt ook de waarde van uw huis. U kunt kiezen voor een stenen aanbouw of voor een serre. 

Een serre laten bouwen is aanzienlijk goedkoper dan stenen aanbouw. Maar in een serre loopt de temperatuur in de zomer al snel op, zelfs als u zonneschermen plaatst. In de winter is het er juist weer fris. Bijkomend voordeel van een stenen aanbouw is dat u er desgewenst een ‘dakterras’ op kun realiseren. 

Opstalverzekering 

Als u uw huis verbouwt, kan dat gevolgen hebben voor de herbouwwaarde ervan. In dat geval is het verstandig om uw opstalverzekering aan te passen. Neem daarom even contact met ons op. Wij kijken het graag voor u na. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.